Здравословен и диетичен вариант на класическата пица, както и възможност за включване на зеленчук, който децата не винаги ядат с охота като карфиола.
Продукти:
За блата:
1 средна голяма глава карфиол
2 яйца
30 гр. пармезан
За плънката:
4-5 суп. л. Лютеница Хер бебе едросмляна
100 гр обезсолена моцарела
Босилек пресен
Начин на приготвяне:
Карфиолът се почиства и измива. Настъргва се на ренде. Изстисква се хубаво, след което се добавят яйцата и пармезана. Оформя се хомогенно тесто. Разстила се в тава върху хартия за печене и се пече на 180 градуса за 20-25 минути. След като се запече до златисто, се добавя лютеницата и нарязаната моцарела. Пече се за още 5-10 минути до готовност и се гарнира с листа пресен босилек. Рецептата е подходяща за деца над 3г.