Елдени кюфтенца с коприва и сос лютеница

Елдени кюфтенца с коприва и сос лютеница

Елдени кюфтенца с коприва и сос лютеница:

Подходяща за деца над 1 година

Продукти:

Начин на приготвяне:

Елдата се сварява до готовност. Към нея се добавят яйцето, сиренето, брашното и нарязаната коприва, както и подправките. Разбърква се до хомогенна смес. Оформят се кюфтенца, които се пекат 30-40 минути в загрята фурна на 200 градуса. Сервират се с лютеница Хер Бебе и свежа, сезонна салата. Елдата е много полезна за децата, богата на протеини и незаменими аминокиселини, желязо, магнезий, калий, калций, цинк, фибри и много други. Рецептата е подходяща за деца над 1г.

Вие също може да харесате...